ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Στο πρώτο σας ραντεβού με τον ιατρό θα γίνει λήψη του πλήρους ιατρικού ιστορικού, η κλινική εξέταση όλων των συστημάτων, καθώς και η συγγραφή παραπεμπτικών για τον τυπικό προεγχειρητικό έλεγχο (ηλεκτροκαρδιογράφημα, καρδιολογική εξέταση, ακτινογραφία θώρακος, αιματολογικές εξετάσεις) και τυχόν ειδικές εξετάσεις που αφορούν το ατομικό σας πρόβλημα.

Η πραγματοποίηση των εξετάσεων του προεγχειρητικού ελέγχου μπορεί να γίνει σε καταξιωμένα συνεργαζόμενα εργαστήρια (ακτινολογικό, μικροβιολογικό κ.α.) ή σε εργαστήρια της δικής σας εμπιστοσύνης.

Για τις περισσότερες επεμβάσεις και εφ’ όσον έχουν προηγηθεί τα δύο πρώτα βήματα απαιτείται μόνο να προσέλθετε εντελώς νηστικός από 8 ωρών στο νοσοκομείο. Εκεί θα προηγηθεί η εισαγωγή σας στο γραφείο κινήσεως (εισαγωγών) της κλινικής και θα ακολουθήσει η προετοιμασία στο δωμάτιό σας με κατάλληλο ένδυμα για τη μεταφορά στο χώρο των χειρουργείων.

Εαν παίρνετε φάρμακα ο ιατρός θα σας δόσει οδηγίες για αυτά που χρειάζεται να πάρετε μόλις ξυπνήσετε και αυτά που πρέπει να παραλείψετε.

Για συγκεκριμένες ειδικές επεμβάσεις μπορεί να χρειαστεί η προετοιμασία (καθαρισμός) του εντέρου με καθαρτικό.

 

 
Nikos Orfanos | Surgeon
Call Now Button