ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησα με βαθμό Άριστα (19 5/11) από το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδος.

Εισήχθην και φοίτησα εξ ολοκλήρου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (σχολή πρώτης μου επιλογής) μετά από άριστη επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις το 1997. Έπειτα από έξι έτη σπουδών, τον Ιούλιο του 2003, αποφοίτησα με βαθμό Λίαν καλώς.


ΑΓΡΟΤΙΚΟβιογραφικό

Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκα ως έμμισθος ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείου Σύρου στην Παθολογική και έπειτα στη Χειρουργική κλινική και εν συνεχεία υπηρέτησα ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου ξεκίνησα τη στρατιωτική μου θητεία. Μετά από βασική στρατιωτική εκπαίδευση στο Κεντρο Υγειονομικού στην Άρτα, υπηρέτησα ως οπλίτης ιατρός στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής και στη συνέχεια ως ιατρός μονάδας στο 228 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στο φυλάκιο της βραχονησίδος Πασάς του συμπλέγματος των Οινουσσών, καθώς και στο αγροτικό ιατρείο των Ψαρρών.


ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 

Το 2006 ξεκίνησα την εξειδίκευση στη Β’ Χειρουργική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”. Συμμετείχα καθημερινά στη λειτουργία της κλινικής, στα επείγοντα περιστατικά, στα χειρουργεία και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Επιπροσθέτως είχα ενεργό ρόλο στα εκπαιδευτικά μαθήματα των ειδικευομένων, στα ογκολογικά συμβούλια και στις επιστημονικές συναντήσεις συζήτησης περιστατικών της κλινικής. Στα πλαίσια των υποχρεώσεων της κλινικής συμμετείχα και στην πρακτική εκπαίδεση φοιτητών ιατρικής και οδοντιατρικής.

Τα τελευταία δύο έτη στη Β’ χειρουργική κλινική διατέλεσα ως πρώτος βοηθός (αρχαιότερος στην ιεραρχία των ειδικευομένων ιατρών), όπου εργάσθηκα σκληρά για την καλύτερη οργάνωση της κλινικής και την εύρυθμη λειτουργία της. Από τη θέση αυτή συμμετείχα στις βαρύτερες και πιο πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις της κλινικής. Συνολικά είχα την τύχη να συμμετάσχω σε περισσότερες από χίλιες τριακόσιες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ήμουν υπεύθυνος και για την ένταξη της κλινικής στο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης ασθενών και ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου του νοσοκομείου, το οποίο από τότε άρχισε να εφαρμόζεται.

Το 2010 συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην κλινική Θώρακος και Αγγείων και το 2011 στην κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής του Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”.

Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Χειρουργικής έπειτα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις ενώπιον τριμελούς επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χρόνου ειδικότητας, το Σεπτέμβριο του 2011.


ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Παράλληλα με την εξειδίκευση ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στη Δ’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: “Μελέτη της επίδρασης στο ήπαρ των αντιοξειδωτικών παραγόντων κατά την ανάταξη της αιμορραγικής καταπληξίας σε χοίρεια πειραματικά μοντέλα”. Το πρωτόκολλο περιλάμβανε πειραματικές χειρουργικές επεμβάσης ηπατεκτομής, ενώ συμμετείχα ως χειρουργός στις διατριβές πέντε ακόμη ιατρών.

Ολοκλήρωσα το διδακτορικό το 2016 με βαθμό Άριστα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Στο ερευνητικό μου έργο εντάσσεται και η δημοσίευση περισσοτέρων από δέκα πρωτότυπων μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και η ανακοίνωση περισσοτέρων από πενήντα πρωτότυπων εργασιών σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. 

Research Gate

NCBI: PubMed


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σήμερα εργάζομαι ως ιδιώτης χειρουργός και συνεργάζομαι με ιδιωτικές κλινικές υψηλού κύρους όπως μεταξύ άλλων:

Με την έμπειρη μου χειρουργική ομάδα θεραπεύουμε τα πραγματικά προβλήματα των ασθενών με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, φέρνοντας εις πέρας συχνά δύσκολες και πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία.


ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η μετεκπαίδευση μου είναι συνεχής και έχει μεταξύ άλλων περιλάβει την ογκολογική χειρουργική του μαστού, τεχνικές ελάχιστα επεμβατικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής, πλαστική χειρουργική, τραυματιολογία, χρήση υπερηχογραφίας στη χειρουργική σε αναγνωρισμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σκοπός μου είναι να εφαρμόζω τα πιο σύγχρονα “evidence-based” πρωτόκολλα και να φέρνω στον ασθενή μου την τρέχουσα παγκόσμια ιατρική πρακτική.


ΓΛΩΣΣΕΣ

Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Είμαι γνώστης γλωσσών προγραμματισμού και προγραμμάτων βάσης δεδομένων ηλεκτρονικού υπολογιστή.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑβιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη το 1978.

Είμαι παντρεμένος με δυο παιδιά.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την ιστιοπλοΐα, την αετοσανίδα, το χειμερινό σκι και την ορειβασία.

 

 
Nikos Orfanos | Surgeon
Call Now Button